*Triptofan uykuyu tetikleyicidir bir maddedir. Süt süt ürünleri, kuruyemişler, yağlı tohumlar, muz ve bal triptofan kaynakları arasında yer alır.
*Badem içerisinde bulunan triptofan ve kalsiyum sayesinde uykuya geçiş süresini kolaylaştıracaktır.
*Muz, iyi bir yatıştırıcıdır. Serotonin ve melatonin hormonlarının yanında magnezyum içeriği sayesinde kasları da gevşeterek rahatlama sağlar.
*Hindi de aynı zamanda triptofan içerdiğinden dolayı akşam yemeklerinde tercih edilmesi uyku düzenini dengeleyecektir.
*Kivi içerdiği potasyum sayesinde uykunun gelmesine ve uyku kalitesinin artmasına yardımcı olacaktır.
*Yüksek yağlı besinler, kızartmalar uyku dengesini ve kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Akşam yemeklerinde ızgara veya fırın yemekleri tercih edilmelidir.
*Kafein bazı bireyleri etkilemektedir. Bu sebeple daha kaliteli bir uyku çin yatmadan 3-4 saat öncesinde kafein alımını bırakmak faydalı olacaktır.
*Çok baharatlı yiyecekler, ağır yemekler sonrasında hemen yatıyorsanız sindirim tamamlanmadığından rahatsızlık verebilmektedir. Bu sebeple de uyku kaliteniz düşebilmektedir.
*Naneli papatya çayı, tüketimi sakinleştirme etkisi sayesinde uykuya geçişi kolaylaştıracaktır.
*Ayran, papatya çayı, melisa çayı gibi içecekler de sakinleştirme özellikleri ile uykuya geçişi kolaylaştıracaktır.