Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, sağlık çalışanlarına karşı şiddetle mücadele için yapılması gerekenlerin, Meclis araştırma komisyonunca raporlaştırıldığını anımsatarak, Adalet ve Sağlık bakanlıklarının, rapordaki gereklilikleri yerine getirmediği için ihtiyaçlara cevap veren bir kanunun yasalaşmadığını savundu.
Bütün siyasi partilerin 2 yıl önce bu konuda yasal bir çalışma yaptığını dile getiren Özel, komisyon aşamasında teklifin altının boşaltıldığını öne sürdü. Özel, "Bu sene mayıs ayında bir kez daha oturuldu. AK Parti ve MHP'nin TTB başta olmak üzere sağlık meslek örgütlerini hiçe sayan, öteki gören, hedef gösteren, zaman zaman 'TTB kapatılmalıdır.' noktasına kadar gelen söylemleri, birlikte çalışma olanağını ortadan kaldırmış, bu örgütleri kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırma gayreti gösterilmiştir." diye konuştu.
TTB başta olmak üzere sağlık örgütlerinin temsilcileriyle görüşerek bir kanun teklifi hazırladıklarını bildiren Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Üç grup başkanvekili imzasıyla CHP Grubu adına Meclis Başkanlığına bu kanun teklifini verdik. Biraz önce de Meclisimizin Sayın Genel Sekreteri'ne sunduk. Partimizin 120 milletvekilinin imzasıyla İçtüzük ve Anayasa'nın öngördüğü şekilde Meclisi olağanüstü toplantıya davet ediyoruz. İlk önce bir genel görüşme açarak tüm siyasi partiler sağlıkta şiddet konusundaki görüşlerini, önerilerini dile getirsin. Ardından 16 maddelik kanun teklifinin görüşmelerinin yapılmasını talep ediyoruz. Bu durumda üzerine görev düşenler var. Elbette Meclis Başkanı 7 gün içerisinde Meclisi toplantıya çağırmak durumunda. Pazartesi günü toplantı yeter sayısı olan 200 milletvekili Genel Kurulda olursa genel görüşme başlayacak, ardından kanun görüşmelerine geçebileceğiz. Biz iktidar muhalefet ayırmadan tüm grupları, tüm milletvekillerini bu toplantı çağrımıza cevap vermeye ve Genel Kurulda olmaya davet ediyoruz."