Genel

Karpuzu bu şekilde tüketmek resmen hastalık saçıyor

Yaz aylarının favori meyvesi karpuz hem serinleten hem de ağızda lezzet şöleni yaşatan bir yiyecektir. Ancak karpuz tüketimine yapılan hatalar karpuzun falyalarından yararlanmanın önünde bir engeldir. Karpuzun yanlış şekilde tüketilmesi fayda yerine zarara yol açıyor.

Abone Ol

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan karpuz, tüketiminde yanlış davrandığımız bir meyve. Yanlış tükettiğimizin farkında bile olmadığımız karpuzu yerken dikkat edilmesi gereken belirli kurallar var. Bu kuralları uygulayarak karpuz tüketimini hem daha ferahlatıcı hem de daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. İşte karpuz tüketirken dikkat edilmesi gerekenler:

Yemeklerden sonra en az 2 saat bekleyin: Karpuz yemeklerden 2 saat bekledikten sonra tüketildiği takdirde faydalar ağlıyor. Ancak yemekler ile birlikte ya da hemen sonrasında tüketilen karpuz kan şekeri dengesinin bozulmasına yol açabiliyor. Diyabet riskini arttıran bu davranışı bırakarak hem kan şekeri seviyeleri dengeleyebilir, hem de sindirim sistemine aşırı yüklenmemiş olursunuz.