Tuzla Belediyesi Bilgi Evi’nin yaz sonu sergisi Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Tuzla Belediyesi Bilgi Evi’nde ücretsiz robotik kodlama kursuna giderek kendi robotlarını kodlayan 11 yaşlarındaki Ece Çalışkan ve Enis Dinler’in standını yoğun ilgi gördü. Sergi açılışına katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Kodlama gelecekte yaşayacağımız akıllı şehir, akıllı dünya, akıllı evler gibi konularda kodlama artık olmazsa olmaz hayatımızda yer alacak. Bilgisayar programlama ve kodlama her meslek için çok kıymetli olacağına inanıyorum. Bireylerimizin veriyi işleyecek bilgiye ihtiyacı var. Kodlama dahil, bilgisayar programcılığı konusunda da elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Tuzla’da 8-14 yaş grubu çocuklarımızı sokağın olumsuz ortamından uzaklaştırarak, onların güvenli ve kontrollü bir ortamda ders çalışmalarını, kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını, boş vakitlerini yararlı bir şekilde değerlendirmelerini, sosyal alanda yeteneklerini geliştirebilmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen Tuzla Belediyesi Bilgi Evi’nde, yaz sonu sergisi yapıldı. 5 merkezde 40 farklı branşta düzenlenen eğitimlere 4 bin 500 öğrenci katıldı. 4 gün sürecek serginin açılışını Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptı. Açılıştan sonra stantları tek tek ziyaret edip çocuklarla bol bol sohbet eden Başkan Yazıcı, “Çocuklarımıza okulun dışında bir üçüncü adres belirtmek çok önemli. Bilgi Evi, Kişisel gelişim, toplumsal adaptasyonu ve hayat adaptasyonu sağlıyor” dedi. Çocuklarla birlikte Tuzla’da büyük bir aile fotoğrafı veren Başkan Şadi Yazıcı, herkesin en az bir müzik aleti ve spor yapması konusunda tavsiyelerde bulundu. Ayrıca ilk Bilgi Evi’nin açılmasının üzerinden 8 yıl geçmesi nedeniyle pasta kesildi.
Robotlar sayesinde artık pek çok iş daha kolay. 2017 yılında Sophia adıyla, Hanson Robotics tarafından üretilip geliştirilen robot, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın tarihindeki ilk İnovasyon şampiyonu seçildi ve BM unvanı verilen ilk “insan olmayan kişi” oldu.
Sophia’nın başarısının arkasında kuşkusuz ki başarılı bir kodlama vardı.