Ankara’da deniz mahsulleri restoranı sahibi Faruk ve Mehmet Gezen kardeşler, menülerine ahtapot dönerini ekledi. Türk kültürüne ait yemekleri deniz ürünleriyle uyumlu hale getiren şef kardeşler, levrek şiş, simit levrek ve orkinos dönerinin ardından ahtapot dönerini de müşterilerin beğenisine sundu. Ahtapotları önce kaynar suya bıraktıktan sonra döner tezgahında özel tereyağlı sosuyla hazırlayan Gezen kardeşler, yaptıkları denemeden başarılı sonuçlar aldı.
Son yıllarda çektiği farklı yemek videolarıyla sosyal medyada viral olduklarını belirten Mehmet Şef, “Çok güzel tepkiler ve yorumlar aldık. En son balık dönerimizle Türkiye’nin gündemine oturmuştuk. Bunun üzerine daha farklı ne yapabiliriz diye düşündük ve ahtapot döneri yapma fikri ortaya çıktı. Bunu da uygulayıp müşterilerimize servis ediyoruz” dedi.
Kendi mesleklerinin yanı sıra sosyal medyayı aktif olarak kullandıklarını vurgulayan Mehmet Şef, konuşmasına şöyle devam etti: “İlk başlarda sadece yaptığımız yemeklerin sunum veya tadım kısımlarını kısa videolar ya da fotoğraflar olarak paylaşıyorduk. Zamanla, tadım videolarının daha fazla izlendiğini ve etkileşim aldığını fark ettik. Bu nedenle daha çok videolarla ilerlemeyi tercih ettik. Videolarımızı giriş-gelişme-sonuç şeklinde bir dakikaya sığdırarak paylaşmaya başladık.”
Paylaştıkları videolara gelen olumlu geri dönüşlerin kendileri için ilham kaynağı olduğunu belirten Mehmet Şef, sosyal medyanın etkisini vurgulayarak, “Geçmişte döner işletmesinde çalıştık, haliyle dönerden de anlıyoruz” ifadelerini kullandı. Deniz ürünlerine geçtikten sonra önceki tariflerini bu malzemelerle birleştirme kararı aldıklarını aktaran Mehmet Şef, “Balıktan künefe, Adana, lahmacun-pide gibi birçok tarifimiz var. ‘Sürekli ne yapabiliriz?’ diye araştırıyoruz ve bunları müşterilerimize sunuyoruz. Bugüne kadar çok güzel etkileşimler aldık” dedi.
Orkinostan balık döner yaptıklarını hatırlatan Mehmet Şef, bu yemeğin de oldukça sevildiğini ve müşterilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi. Sürekli farklı tarifler denediklerini aktaran Mehmet Şef, “Sürekli araştırıyoruz; önce kendimiz tadıyoruz, ardından müşterilerimize tattırıyoruz. Gelen tepkiler çok güzel. Bu sefer de ‘ne yapabiliriz?’ diye beyin fırtınası yapıp Faruk Şef ile ‘ahtapottan döner’ fikrini ortaya koyduk ve bugün de müşterilerimize sunacağız” diye konuştu.
Müşterilerin bu tür yemekleri ilk duyduklarında çok şaşırdığını aktaran Mehmet Şef, “Balık ve ahtapot döneri tezgahta gördüklerinde video çekmek için heyecanlanıyorlar. Tatmak için de büyük bir merakla geliyorlar; tattıktan sonra ise oldukça şaşırıyorlar” şeklinde konuştu. İlk kez ahtapot döner deneyen müşteriler, dönerin tadını çok beğendiklerini ifade etti.