Antakya’nın Saraycık Mahallesi’nde 25 yıldır fırın ve kasap işleten Hilmi Kara, aylardır fırın bölümü için işçi arıyor. Son birkaç ayda 6 fırıncı değiştiren Kara, çalışanların çalışma saatlerini ve günlük yevmiyeyi beğenmediği için 1 hafta çalışıp işi bıraktıklarını belirtiyor. Nitelikli işçi bulamamaktan şikayetçi olan Kara, günlük 1.500 TL ile 2.000 TL ücret vermesine rağmen kalifiye işçi bulamadığı için kendi işine devam ediyor.

Kara, “İşçiler fahiş fiyatlar isteyince iş başa düştü” diyerek, iş gücü sıkıntısından dolayı fırında kendisinin çalışmaya başladığını söyledi. 25 yıllık işletme sahibi olarak, kasap ve fırın alanında eleman bulamadıklarını dile getiren Kara, “Yeni nesil esnaflığa yönelmiyor, kolay para kazanmanın peşindeler. İşçiler, fahiş ücret talepleri nedeniyle sürekli iş değiştiriyor. Son birkaç ayda 5-6 işçi fırın işini bıraktı. Çalışma sistemini, ücretini ve saatlerini beğenmiyorlar. İstedikleri ücretler, yaptığımız işe değmiyor. Bu nedenle çalışmıyorlar” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler Kışlık Sebze Üretiminde Görev Başında! Öğrenciler Kışlık Sebze Üretiminde Görev Başında!

Kara, “Günlük 1.500 TL ile 2.000 TL vermemize rağmen kalifiye eleman bulamıyoruz” diyerek, işçilerin beklentisinin 2.000 TL ile 3.000 TL arasında olduğunu, bunun da kendileri için sürdürülebilir olmadığını vurguladı. “Bizim fırınımız zor değil; günde bir çuval un bile bitiremiyoruz. Yine de, verdiğimiz para çok fazla. Kalıcı eleman bulamıyoruz; bir hafta çalışıp gidiyorlar” şeklinde konuştu.