Adana kebaçı ilk günkü kurban etiyle kebap yerine kavurma yapılmasının lezzet olarak daha iyi olacağını söyledi.

Uzun yıllardır kebapçılık yapan Yaşar Aydın, kurban etinin 3-4 saat dışarıda bekleyerek dinlenmesi gerektiğini ve söyledi.

KURBAN GELİŞİ GÜZEL KESİLMEMELİ

92 Öğrencisinin Kaybıyla Sarsılan Öğretmen: Acı Dolu Hikaye 92 Öğrencisinin Kaybıyla Sarsılan Öğretmen: Acı Dolu Hikaye

Kurban kesimi sırasında dikkat edilmesi gerekenleri de vurgulayan Aydın, "Kurban kesimi sırasında vatandaşlarımız gelişigüzel yerlerde hayvanları kesmesinler. Sinekler ve böcekler kana geliyor. Bu da hastalığa neden oluyor. Kurbanları belediyelerin belirlediği alanlarda kesip parçalamalıyız. Buna dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.

"İLK GÜNKÜ ET SULU OLUR"

Etin kesildikten sonra sulu olduğunu ve kebap için uygun olmadığını belirten Aydın, "Sulu eti kebap yapmak mümkün değil. İlk gün ya hayvanın sakatatlarını yiyeceğiz ya da kavurma yapacağız. İkinci gün ama istediğimiz gibi kebap yapabiliriz. Dinlenmemiş et sert olur ve kebap olmaz. Et gevşek olur. İkinci gün daha bir tadını alırsınız. Et dinlediğinde lezzetli olur" ifadelerini kullandı.

Kurban etinin dağıtılması gerektiğini de anlatan Yaşar Aydın, depremzedelerin unutulmaması gerektiğini söyledi.