·       585 Watt TOPCon ve 550 Watt PERC Cam-Cam (çift yüzlü, bifacial, BIFI) 

·       550 Watt Cam/Backsheet (Tek yüzlü, Monofacial, Mono)

panel üretiyorlar.

Aynı zamanda MEM SOLAR Türkiye'de ilk TOPCon teknolojisine sahip panel üreten firmadır, özellikle fabrikanın ilk kurulumunda TOPCon teknolojisine uygun fabrika dizaynı yapılarak rakiplerinden ayrışmaktadır. Özellikle Şubat 2024’den beri Cam- Cam 16 BB (Busbar) üretim TOPCon panellerinde 580 Watt ve 585 Watt üretimi yapıyorlar. TOPCon panelleri sahalardaki performans testleri de oldukça başarılı çıkmıştır

Mart ayından itibaren 24 saat çalışan MEM SOLAR, şu anda 7/24 panel üretmeye tüm hız devam etmektedir. Son dönemde özellikle TOPCon teknolojisinde rakiplerine göre üstünlüğü ve Tier-1 standartlarına uygun panel üretimi sayesinde birçok yeni sipariş almıştır.

 

“SANAYİCİ KÖKENLİ BİR FİRMA”

 

 

MEM SOLAR bünyesinde ISO 500’de bulunan 3 adet firma ( Tersan Tersanecilik, Noksel Çelik Boru, MEM Tekstil) olan ve mevcutta 300 MW operasyonda + 700 MW ön lisansı alınmış Yenilenebilir Enerji yatırımı olan bir grubun bir parçasıdır. Özellikle finansal anlamda arkasında çok büyük bir güç barındıran ve sanayici bir şirket yapısında olan MEM SOLAR, hedefi Türkiye’de güvenilebilir, kalite ile anılan ve sürdürülebilir bir güneş panel üretim oyuncusu olma ve özellikle Amerika ve diğer marketlerde panel ihracatını toplam fabrika kapasitesinin %50 ‘sine getirmektir.

 

“YILLIK KAPASİTEMİZ 800 MW (MEGAWATT)”

     “2023’ün Ağustos ayında fabrikanın kurulumunu başlatıp, Ekim ayında ilk üretimlerine başladılar. Fabrika kapasiteleri yıllık 800 MW (MegaWatt). Fabrikanın tasarımından ekipmanına ve son ürüne kadar her noktada dünyaca ünlü Tier-1 listelerinde senelerce bulunmuş TALESUN  (Dünya’da 36GW tan fazla kurulu gücü olan) firmasıyla beraber çalışmaktadır.

     Türkiye'de büyük bir pazarı olan TALESUN firması, MEM SOLAR’da üretim yaptırıp, Türkiye pazarına ve sonrasında da Amerika pazarına satmak istiyorlar. MEM SOLAR özellikle Türkiye standardı dışında bütün dünyanın kabul ettiği Tier-1 standardında üretim yapmak ve bunu bir bilinç haline getirmek için böyle bir partnerlikte TALESUN ile anlaştı.

“ÜRETTİĞİMİZ PANELLER TÜRKİYE STANDARTLARININ ÇOK ÜSTÜNDE”

 

Türkiye’deki çoğu panel üreticilerinden farklı olarak, 15 yıllık geçmişi ve bilgi birikimi olan TALESUN ile yapılan anlaşma sayesinde, Türkiye’nin mevcut standartlarının çok üstünde bir kalite anlayışı ile üretim yapmaktadır.  Bu durum aslında Türkiye'de yeni olan teknolojiye karşı MEM SOLAR’ın çok gelişmiş bir tecrübeyi bünyelerine katmalarına neden oldu. O nedenle burada ürettikleri panelleri Türkiye standartlarının çok ötesinde, kalite standartları bakımından ise daha çok dünya standartlarında panellerdir.  MEM SOLAR’ı şirket olarak farklı kılan bir diğer unsur ise ekipleri. Bütün yönetici kadro Türkiye'de ve dünyada büyük firmalarda çalışmış tecrübeli insanlar. Aslında tamamen kalite odaklı ve yaptıkları işi bilen bir ekip.

 Gunespaneli

“MEM SOLAR OLARAK HEDEFİMİZ AMERİKA PAZARI”

 

MEM SOLAR, ürettikleri panelleri yurt dışına da ihraç etme hedefindeler.

“Türkiye’nin en büyük avantajı ürettiği panelleri Amerika'ya satabiliyor olması. Çünkü Amerika, kendi pazarını korumak adına Çin’de üretilen panelleri Amerika pazarına almama gibi bir koruma sistemine geçmiş durumda. Paneli Türkiye'de üretip Amerika'ya satmak yeni bir strateji. Türkiye'de çoğu firma gibi biz de bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Amerika'nın özel kendi sertifikasyonları var, Amerika’ya ürün satabilmek için UL sertifikası dediğimiz sertifikaya sahip olmanız lazım. Bizim UL sertifikamız mevcut. Şu anda Amerika'da pazar araştırması yapıyoruz ve aynı zamanda Amerika'ya uygun panellerin üretimi konusunda çalışıyoruz. Bu yazın ortasına doğru Amerika'ya ilk küçük çaplı satışları yaparak oradaki pazara bir şekilde dahil olmayı planlıyoruz. Bizim en büyük hedefimiz fabrikamızda üretilen ürünlerin %50 ‘sini ihracat yapmak.

Dönerin ismi mi değişiyor! Dönerin ismi mi değişiyor!

“16 MİLYON DOLARA İKİNCİ ETAP YATIRIM”

 

   Her ne kadar yeni kurulan bir fabrika olsalar da, şimdiden gelecek 5 yıl için önlerine hedef koyduklarını, bu hedefe ulaşabilme adına da yoğun bir çalışma temposuna girdiklerini belirttiler.

 “Önümüzdeki 5 yıldaki hedefimiz öncelikle, ürün olarak baktığımızda, yeni başlamamıza rağmen öncü olmak. 16BB (Busbar) Cam-Cam TOPCon üretimine ilk geçen firmayız. Her zaman Çin'deki sektörün en yenilikçi ürününü burada üretip doğrudan yatırımcıya sunmak istiyorlar. Diğer yandan fabrika yanındaki alana yapacakları yeni yatırımla 800 MegaWatt olan kapasitelerini iki katına, yani 1.6 GigaWatt’a, panel üretimlerini iki katına çıkarmak. Bu, en büyük ve en yakın gelecekteki hedeflerinden bir tanesi. Şu anda ikinci fazın inşaatı başlamış durumda. İkinci fazın yatırım tutarı da yaklaşık 15-16 milyon dolar olacak. İkinci kapasite kurduktan sonra orada yapmak istedikleri aslında kapasitelerini ikiye ayırarak birinde ürettikleri Türkiye pazarında diğerinde ürettikleri ise Amerika pazarında satmak. Farklı pazarlarda, farklı ihtiyaçlar doğabiliyor, iç ve dış pazar birbirinden ayrı dinamiklere sahip.. Bu nedenle iç piyasa ve dış piyasa olarak üretimlerini ikiye bölmeyi planlıyoruz. Hücre üretimi hakkında çalışmalara başlayan Tesisin nereye kurulacağıyla ilgili fizibilitelerini yapıyorlar. Çinli hücre üreticileriyle görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde hem hücre üreten hem panel üreten bir fabrika olmayı hedefliyor.