Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Yayalaştırma Projesi kapsamında, araç trafik yoğunluğunu azaltıp, yaya yoğunluğunu artırdığı Trabzon Caddesi insanların uğrak merkezi oldu.
Gerek Ramazan Bayramı öncesi bayram alışverişlerinde gerekse bayram süresince insanların yoğun ilgi gösterdiği Trabzon Caddesi Yayalaştırma Projesi ilk meyvelerini vermeye başladı.
İnsanların ailecek gezinti yaptıkları Trabzon Caddesi dünyanın belli başlı kentlerinde, slow city (sakin şehir) uygulamasının getirdiği bir akımın, kent merkezlerinin yayalaştırılmasını ve araç trafiğinin azaltılmasını öngören proje kapsamında yayalaştırılmıştı.
KENT-İNSAN-KÜLTÜR BÜTÜNLÜĞÜ
Kentin önemli bir bağlantı noktası olan Trabzon Caddesi ve devamında yer alan Kıbrıs Meydanı; tarihi yapıların bulunduğu ve Ulucami ile Valilik arasındaki bağlantıyı sağlayan bir koridor niteliğinde. Bu bağlantı üzerinde kentin tarihi yapısını oluşturan ana unsurlardan biri olan tarihi Kapalı Çarşı da yer alıyor.
Kent mobilyalarında öncelikli olarak ahşap ürünlerine yer verilmiş, tarihi yapıyı destekleyici tasarım ürünleri tercih edilmiştir. Kent mobilyaları proje kapsamında belirli bir düzen doğrultusunda tekrar etmektedir. Aydınlatma armatürleri kültürel yapıya uyum sağlayacak şekilde dizayn edilmiş, aydınlatma direklerinin kent mobilyaları ile bütünlük sağlaması için ahşap olması sağlanmıştır.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon Caddesine 22 adet çiçek sepeti ve 132 adet modüler saksı çiçeklik elektrik direklerine monte edilmesiyle farklı bir konsept oluşturulurken görüntü olarak ayrı değer kattı.