Sera üreticiliği tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da hızla yaygınlaşmaya devam ediyor. Çiftçiler, açık arazilerinden az faydalanırken, seracılıktan daha çok verim ve gelir elde ediyor. Son yıllarda kentte büyük bir artış gösteren sera alanları dikkatleri üzerine çekerken, domates, biber ve çeşitli sebzeler, iyi tarım uygulamaları ve modern üretim yöntemleriyle sağlıklı bir şekilde yetiştiriliyor. Kentte seralarda üretilen ürünler, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Kayseri, Malatya, Adıyaman gibi birçok ile gönderiliyor.Seracılığın Kahramanmaraş’ta ki merkezi ise Türkoğlu İlçesi olurken, Kadıoğlu Çiftliği Mahallesi’ndeki seralar tüm çiftçilere de örnek oluyor. 8 dönümle başlayan macera bin dönüme ulaştı. Kadıoğlu Çiftliği Mahallesi'nde sera üretimi yapılırken, her geçen yıl domates üretimi de artarak devam ediyor.
HEDEF 15 BİN TONU GEÇMEK
Kahramanmaraş’ta yıl içinde seralarda üretilen domates sayısı 15 bin ton, geçen yıl yoğun kar yağışı nedeniyle yıkılan seraların yerine yeniden devlet destekli seralar kuruldu. Hedef ise seracılıkla domates üretimi için bu yıl 15 bin tonu geçmek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanları tarafından gerek kurulum aşaması gerekse üretim ve pazarlama aşamasında yakından takip edilen seralarda, yetiştiricilik, zirai mücadele yöntem ve teknikleri, gübreleme hakkında üreticilere düzenli olarak teknik destek sağlanıyor. Tüm bunların yanı sıra seracılığın gittikçe artması nedeniyle Türkoğlu’ndaki üreticiler kurdukları kooperatifle seracılığın tarihini yazıyor. Çiftçilerin serada ürettiği kaliteli domatesler üreticiler tarafından alınarak kent merkezine ve çevre illere pazarlanıyor. 200 çiftçiden oluşan bölgede domates üretimi yapan çiftçilerin isteği ihracatı artırmak.