Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen Gamze Kalelioğlu, Ramazan'da beslenmeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Uzun süreli açlıktan sonra en fazla yemeye müsait olunan öğünün sahur değil, iftar ve iftar sonrası olduğuna dikkat çeken diyetisyen Kalelioğlu, "Bunun sebebi sahurda dengesiz ve yetersiz beslenmeyle doğru orantılı olabilmektedir. İftarda normal beslenme düzenin bozulmamasına dikkat edilmeli, iftar normal bir akşam yemeği gibi olmalıdır" dedi.

"ÖNCELİK SU OLMALI"

Ömrü Uzatan Yeni Gen Keşfi İşte Detaylar Ömrü Uzatan Yeni Gen Keşfi İşte Detaylar

İnsani ihtiyaçlar dolayısıyla suyun yemekten daha önemli olduğunun altını çizen Kalelioğlu, "Uzun süren açlık ve susuzluktan dolayı önceliğimiz su olmalıdır. Hurma, zeytin gibi atıştırmalıklarla ya da az bir çorbayla iftara başlanabilir. Sonrasında sebze salata gibi posalı gıdalar ile devam edilip, sadece 7-8 dakika kadar ara verildikten sonra ana yemeğe geçilmelidir. Ana yemekte kızartma ve kavurma gibi çok yağlı yemekler yerine, fırın-buğulama-haşlama-ızgara yöntemiyle pişirilen yemeklerin tercih edilmesi daha doğru olacaktır" diye konuştu.

"SAHURDA KAHVALTI ÜRÜNLERİ TERCİH EDİLMELİDİR"

Sahurda kahvaltı ürünleri tercih edilmesi gerektiğini belirten Kalelioğlu, "Yumurta, peynir, çiğ kuruyemiş, yulaf ya da tam buğday gibi uzun süre tok tutucu sağlıklı tercihlerde bulunulması önemlidir. Özellikle sahurda su tüketimi ihmal edilmemelidir. Çay ve kahvenin içindeki suyun aslında su yerini tutmadığı ve su gibi değerlendirilmediği unutulmamalıdır. Çay ve kahvenin diüretik etkisi olduğundan vücutta var olan suyu da kaybetmemize sebep olmaktadır. Bu yüzden tüm iftar ve sahur için belirtilen öneriler daha sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmemiz için oldukça önemlidir" şeklinde konuştu.