FAO Küresel Gıda Fiyat Endeksi Mayıs'ta aylık bazda yüzde 0.6 azalırken, yıllık bazda yüzde 22.8 yükseldi.
Endeksin alt kırılımlarına bakıldığında bitkisel yağlar ve süt ürünleri tarafında düşüş gözlenirken, buğday, pirinç ve kümes hayvanı etleri tarafında artış yaşandı.
Tahıl Fiyat Endeksi, aylık bazda yüzde 5.6 ve yıllık bazda yüzde 56.2 artan buğday fiyatlarının öncülüğünde Mayıs'ta bir önceki aya göre yüzde 2.2 arttı. Uluslararası buğday fiyatları, Mart 2008'de ulaşılan rekor seviyenin sadece yüzde 11 altında seyrediyor. Tahıl Fiyat Endeksi yıllık bazda ise yüzde 29.7 yükseldi.
Bitkisel Yağ Fiyat Endeksi, Nisan ayına göre yüzde 3.5 düşerken yıllık bazda 31.1 arttı.
Süt Ürünleri Fiyat Endeksi de aylık yüzde 3.5 düşerken, yıllık bazda yüzde 16.9 yükseldi.
Et Fiyat Endeksi, dünya sığır eti fiyatlarının sabit kalmasına ve domuz eti fiyatlarının düşmesine rağmen Mayıs ayında yüzde 0.5 artarak tüm zamanların yeni bir rekorunu kırdı. Endeks yıllık bazda yüzde 16.6 arttı.
FAO Şeker Fiyat Endeksi, Nisan ayına göre yüzde 1.1 düşerken, yıllık bazda 12.6 yükseldi.