KEY HOLDİNG BÜNYESİNDE BULUNAN, KAHRAMANMARAŞ KAĞIT SANAYİ “SIFIR ATIK” BELGESİNİ ALDI
İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması açısından büyük önem taşıyan “Sıfır Atık” , çalışmalarının öncü markası olan Kahramanmaraş Kağıt Sanayi A.Ş’ye “Sıfır Atık” belgesi verildi.
Amiral gemisi “Kâğıt Sektörü” olan ancak 60 yılı aşkın köklü geçmişiyle; Kağıt, Ambalaj,
Geri Dönüşüm, Plastik, İnşaat, Dış Ticaret, Denizcilik ve Lojistik alanlarında faaliyet gösteren KEY Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Ciğer, konuya ilişkin açıklamasında, alınan belgede emeği geçen tüm çalışanlarını tebrik etti.
Mahmut Ciğer, "Sıfır Atık Yönetmeliği’nin 12.07.2019 Tarih ve 30829 sayılı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda ve Sayın Emine Erdoğan himayesinde başlatılan 'Sıfır Atık' seferberliğine katılan holding bünyesindeki Kahramanmaraş Kağıt San. ve Tic. A.Ş’nin "Atıksız Bir Dünya" vizyonu ile üretim yaptığını, Kahramanmaraş ve Kütahya’daki fabrikalarında başlatılan ‘Sıfır Atık’ çalışmalarının kısa sürede tamamlandığını, Sıfır Atık Yönetim Sisteminin kurulduğunu belirterek, 06.10.2020 tarihinden itibaren Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazanmış olmaktan mutluyuz ” dedi.
AVRUPA’DAKİ SIFIR ATIK TABLOSU
Avrupa’da atıkların tamamına yakını geri dönüşüme giderken, Türkiye’de ise bu oranın daha azının geri dönüşüme kazandırıldığını vurgulayan Ciğer, bu yüzden bu konuda bireysel düzeyde bilinçlenmenin son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. Ciğer, “ Bu kapsamda Kahramanmaraş Kağıt olarak Sıfır Atık ve Geri dönüşüm için Belediyeler ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışarak çeşitli bilinçlendirme ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirmekteyiz” ifadelerine yer verdi.
Mahmut Ciğer, çevreci bir kuruluş olan şirketlerinin Kahramanmaraş ve Kütahya illerinde bulunan kağıt fabrikalarında hammadde olarak tek başına bir değer taşımayan atık kağıtları kullanarak bu atıkları ülke ekonomisine kazandırdığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:
“Ayrıca ülkemizde çöp alanlarına giden atık kağıt miktarını azaltmakla ve ülke ekonomisine kazandırmakla beraber yılda 4 milyona yakın ağacın da kesilmesine engel olmaktayız. Firmamız üretimden kaynaklı atık suyunu da arıtarak çevreye zararsız bir hale getirmekte hatta bu atık suyun büyük bir kısmını tekrardan üretiminde kullanılabilir hale getirerek geri kazanmaktadır. Böylelikle önemi her geçen gün artan su konusunda da hem Türkiye’nin hem de Dünya’nın su rezervlerinin korunmasına katkı sağlamaktadır. Kahramanmaraş ilinde faaliyete geçecek olan yeni Biyokütle Enerji Tesisi yatırımımız sayesinde kağıt üretiminden kaynaklı meydana çıkan atıklardan da elektrik enerjisi elde edilecektir. Yine kağıt üretiminde kullanılan kompozit atıklardan da granül üretilerek ekonomiye kazandırılması planlanmaktadır.”
KEY Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Ciğer, sözlerini, “Sıfır Atık projesi kapsamında bizlerde bu amaçla üzerimize düşen sorumluluğun bilinci ile sıfır atık yönetimi sistemini bünyemizde kurarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için var gücümüzle bu projeyi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadeleriyle tamamladı.