Kahramanmaraş’ta yaz mevsiminde üretilen ve yöresel lezzetlerin başında gelen tarhananın üretimine başlandı.
Ticaret ve Sanayi Odası’ndan alınan verilere göre, yılda ortalama 30 bin ton üretim yapılıyor.
Geleneksel lezzet tarhanadan, yıllık 1 milyon dolar gelir elde ediliyor.
Kentte, tarhana sektöründe 5 bin kişi istihdam ediliyor.
Yetkili firmalar ve kırsal alanlardaki vatandaşlar tarafından hazırlanan ürün, Türkiye’nin birçok yerine gönderiliyor.
Avrupa ve Ortadoğu’ya ihracatı yapılan tarhana, farklı tatlarda müşterilerin beğenisine sunuluyor.
Protein yönünden zengin olan tarhana; yoğurt, dövme, kekik, tuz ve su ile hazırlanıyor.
Büyük kazanlarda pişirilen dövme, yoğurt ile karıştırıldıktan sonra aş olarak bir gün bekletiliyor.
Dinlendirilen aş, daha sonra makine yardımıyla çığlara serilerek tarhana haline geliyor.