EN İDEAL UYKU SAATİ...

Son yediğiniz yemek saati ile uyku zamanınız arasındaki süre uzadığında tekrar acıkma ihtiyacı olup bir şeyler atıştırılır ancak bu oldukça sağlıksızdır. Bu yüzden uyku saatlerimizi en ideal olarak saat 22.00 ve 23.00 aralığında tutmak kalp damar sağlığı için de oldukça önemlidir. Yapılan çalışmalarda yetersiz uyku uyuyan kişilerin şekerli ve daha kalorili besinlere yöneliminin çok fazla olduğunu göstermiştir. Uykusuz kaldığınız zaman metabolizma hızı yavaşlarken , düzenli uyku alımında bazal metabolizma hızı artar. Uyku ve genel sağlığımız özellikle de kilo alımı arasında çok sıkı bir bağ vardır. Kahve çok faydalı ve günde 2-3 fincan tüketilmesi gereken bir içecektir ancak saat 20.00'dan sonra kahve tüketmek uyku kalitenizi bozar ve uykuya dalmanızı zorlaştırır. Bu nedenle bu saatten sonra kahve tüketmemeye dikkat etmek gerekir.

Akşam yemeğinden sonra çok fazla sıvı tüketmek de iyi değilir bunun nedeni de daha sık tuvalet ihtiyacımızın gelmesi ve bu da uykumuzun bozulması demektir. Aralıksız uyku önemlidir. Uykunun bölünmesi büyüme hormonu ve melatonin seviyelerinin düşmesine ve metabolizmanın yavaşlamasına neden olur. Akşam yemeğini hafif tutmak yani sebze, salata, yoğurt ağırlıklı beslenmek de uyku sırasında yağ yakımının arttırmayı sağlar. Bu şartlar sağlandıktan sonra ertesi gün yaklaşık 400-500 gram hafiflemiş olacaksanız. Sabah ne kadar aç kalkıyor iseniz o kadar sağlıklı yaşıyorsunuz demektir. Ne kadar aç yatar iseniz o kadar dinç ve enerjik kalkarsınız bunun sebebi de hücrelere gidecek olan kan mide dolu olduğu zaman mideye gider ve sindirimle uğraşır ve hücreler onarılamaz ve iç organ yağlanması oluşur. Ve vücut yeterince dinlenmemiş olursunuz.

GECE YATMADAN ÖNCE TÜKETİLEBİLECEK YAĞ YAKAN YOĞURT KÜRÜ

3-4 yemek kaşığı yoğurt

Yarımşar çay kaşığı pul biber,

kekik ve nane

Yarım limon

YAĞ YAKICI VE İŞTAH KAPATAN SMOOTHİE TARİFİ

1 şişe maden suyu 3-4 dal maydanoz

1 dilim ananas

Dolandırıcılıkta yeni yöntem: İşte detaylar. Dolandırıcılıkta yeni yöntem: İşte detaylar.

1/2 adet limon

1 çay kaşığı tarçın