Hacamat Nedir?

Hacamat, bir hastalıktan dolayı ya da sağlıklı kalmak için vücudun belirli bölgelerine küçük kesikler yapıldıktan sonra vakumlanarak kirli kanın alınması işlemidir. Hacamat kan alma işlemi değildir.

Hacamat Nasıl Yapılır?

Hacamat, deri üzerine hacamat iğnesiyle çizilir, ardından kavanoz, bardak veya şişe ile kanın çekilmesi gerçekleştirilir. Deri altında birikmiş kan, koyu renkli ve pelte kıvamındadır. Bu kan bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkiler ve pek çok hastalığa kapı aralar. Hacamat işlemi ile biriken bu kirli kan alınır. Hacamat zaman dilimleri ve belli aralıklarla yapıldığı zaman vücudun dışarıya atamadığı toksinler, hormonlu gıdalar, ağır metaller, ilaçlar ve serbest radikallerin bıraktığı kalıntılar emilerek vücudunuzun normal forma gelmesi sağlanır. Hacamat Ne Zaman Yapılır? Hacamat, tedavi amaçlı yapılıyorsa gün ve saat fark etmeksizin isteğe bağlı her zaman yapılabilir. Hacamat genelde hicri takvime göre yapılır, hicri ayına göre 5 ve 25 günleri arası yapılır. Hacamat, sünnet amaçlı yapılıyorsa hicri ayın 17, 19 ve 21. günlerine göre yapılır. Günlere göre Pazar, Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri önerilir. Hacamat Öncesi Uygulanması Gerekenler Hacamat yarı tok yapılmalıdır. Hacamat yapılmadan önce en az 2 veya 3 saat önce yemek yenmemesi tavsiye edilir. 2-3 gün öncesinde tatlı başta olmak üzere şekeri yükselten gıdalar tüketilmemelidir. En az 24 saat önceden hayvansal gıda tüketimi yasaklanmalıdır çünkü kanı yoğunlaştırabilir. Bitkisel gıda tüketilmesi önerilir. 24 saat önce cinsel perhiz olmamalıdır.

Hapşurma Nöbeti Geçiren Kadının Son Durumu Ne? Hapşurma Nöbeti Geçiren Kadının Son Durumu Ne?

Hacamat Faydaları Nelerdir?

Hacamatın faydaları şu şekildedir; - Kandaki toksinli kan vücuttan arındırılır. - Kanda detoks sağlar. - Kan dolaşımı hızlanır. - Stresin azalmasına yardımcı olur ve kişiyi rahatlatır. - Vücudun direnci artar ve daha enerjik hissedilmesi sağlanır. - Regl zamanında yaşanan kramp, ağrı ve sancıyı azaltır. - Göz sağlığına iyi gelir. - Kasları gevşetir, kaslarda oluşan ağrı ve krampları azaltır. - Yüksek tansiyonu düşürür. - Dalak ve karaciğer hastalıkları konusunda etkili sonuçlar alınır. - Kas ve iskelet sistemi hastalıkları sebebiyle oluşan ağrıların tedavisinde kullanılır. - Vücuttaki uyuşukluğu ve tembelliği önler. - Refleksleri güçlendirir. - Nezle ve grip gibi hastalıkların şifa sürecinin uzamasına yardımcı olur. Hacamat Zararları Nedir? Hacamatın faydaları olduğu kadar zararları da merak edilen konulardan birisidir. Hacamat steril bir ortamda gerçekleştirilmelidir. Temiz bir ortamda hacamat uygulanmazsa kesiklerin olduğu bölgede enfeksiyon ve mikrop meydana gelebilir. Bu durumda olumsuz sonuçlara neden olabilir. Hacamat yapıldıktan sonra bölgede şişme ve morarma görülebilir. Bu şişme ve morarma 2 veya 3 gün geçmezse doktora başvurulmalıdır.