Dev Göksun elmalarını görenler, şaşkına dönüyor.
Türkiye’nin en lezzetli ve dayanıklı elmalarının yetiştiği Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde elma hasadı devam ediyor.
Ağırlığı 500 gramın üzerindeki elmalar, Arap ülkelerindeki tüketicilerin sofralarını süslüyor.
Göksun ilçesine bağlı Çardak Mahallesi'nde iklimin de etkisiyle Türkiye'nin en dayanıklı ve lezzetli elmaları yetişiyor.
Bölgenin rakımı ve özellikle de hasattan 15-20 gün önceki gece-gündüz arasındaki sıcaklık farkları, Çardak elmasının kendine has tat ve rengini almasını sağlıyor.
Kış aylarında dayanıklılığı diğer çeşitlere göre daha fazla olan Çardak elmasının bu özelliğini bilen tüccarlar, aylar öncesinde üretici ile pazarlığını yapıyor ve yetişmesini bekliyor.
Dallardan tek tek toplanan ve büyüklüğü ile kalitesine göre sınıflandırılan elmalar, kasalandıktan sonra kamyonlara doldurularak özellikle Adana, Hatay, Mersin ve İskenderun gibi illere gönderiliyor. Elmalar, yurt içi pazarın yanı sıra, Irak, Ürdün, Yemen ve Suudi Arabistan gibi ülkelere ihraç ediliyor.
GÖKSUN’UN DEV ELMALARI GÖRENLERİ ŞAŞIRTIYOR