Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan acı biber, aynı zamanda ilaç ve kimya sektöründe de kullanılan önemli bir tarım ürünüdür. Tarlada toplandıktan sonra kurutulmaya bırakılan biberler, makinelerle ve elle özenle toplanıyor. Toplanan biberler, sergilerde kurutulduktan sonra kentteki fabrikalarda işlenerek sofraları süslüyor. Türkiye’nin biber üretiminin yüzde 13,10'unu Kahramanmaraş karşılamaktadır. Pazarcık, Narlı ve Türkoğlu ilçelerinin birçok köyünde 25 bin dekarda ekilen acı Maraş biberinden toplam 50 bin ton yaş biber elde edilmiştir.
En Acı Hasat: Maraş Biberinde 50 Bin Ton Üretim!
Kahramanmaraş’ın coğrafi işaretli tescilli acı biberinde hasat dönemi başlarken, biberin sofralara tatlı bir yolculuğu da başlamış oldu.
Bunlar da ilginizi çekebilir