Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan acı biber, aynı zamanda ilaç ve kimya sektöründe de kullanılan önemli bir tarım ürünüdür. Tarlada toplandıktan sonra kurutulmaya bırakılan biberler, makinelerle ve elle özenle toplanıyor. Toplanan biberler, sergilerde kurutulduktan sonra kentteki fabrikalarda işlenerek sofraları süslüyor. Türkiye’nin biber üretiminin yüzde 13,10'unu Kahramanmaraş karşılamaktadır. Pazarcık, Narlı ve Türkoğlu ilçelerinin birçok köyünde 25 bin dekarda ekilen acı Maraş biberinden toplam 50 bin ton yaş biber elde edilmiştir.
Fabrikalara gönderilerek belirli işlemlerden geçen 50 bin ton yaş biberden, 12 bin 500 ton baharatlık pul (yaprak) biber elde ediliyor. Tescilli Maraş biberi, aroması, rengi ve kendine has tadıyla sofralarda yerini almaya başladı. İlkel tarımdan modern tarıma geçiş yapan kentte, bibercilik önemli bir sektör haline gelmiştir. Binlerce çiftçinin çalıştığı bereketli topraklarda, çevre illerden gelen tarım işçileri de istihdama katkıda bulunuyor.
Maraş biberinin yüzde 50’si ihracata giderken, geri kalan kısmı Türkiye’nin dört bir yanına pazarlanmaktadır. Çiftçi Hakan Elmalı, “Tarladan toplanan biber şu anda sergide kurutulma aşamasında, daha sonra fabrikada işlenerek sofralara ulaşıyor. Yemeklere ayrı bir lezzet katıyor. Sahte ürünlerden kaçınılması ve vatandaşların bu ürünleri almaması gerekiyor. Biber, dünyanın dört bir yanına gönderiliyor” dedi.