Dondurma şehrinde acı telaş…
Kahramanmaraş’ta üretiliyor, dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor.
Kahramanmaraş’ın patenti alınan ve coğrafi işaretli ürünü olan Maraş biberinin sıcak yaz gününde hasadı yapılıyor.
Geçen yıl 24 bin ton üretilen Maraş biberinde bu yaklaşık 26 bin ton rekolte bekleniyor.
Geleneksel lezzet olan Maraş biberi; toz, pul, yaprak ve kurutmalık dolma gibi çeşitleriyle sofraları süslüyor.
Dondurma kentinde üretilen biber, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Suudi Arabistan, Umman ve Almanya baştan olmak üzere Avrupa ve Asya ülkelerine ihraç ediliyor.
Dulkadiroğlu ilçesi Çınarlı Mahallesinde çiftçiler tarafından hasadı yapılan biber, büyük çuvallarla sergilerde kurutulmak üzere depolara gönderiliyor.
Maraş biberi tarihi kapalı çarşıdaki iş yerlerinde, kalitesine göre kilosu 20 ile 50 lira arasında satılıyor.