Haber

Canan Karatay: Karaciğeri ayna gibi tertemiz yapıyor

Son derece faydalı ve lezzetli aromaya sahip baharatlar arasına adını altın harflerle yazdırmış durumda. Onun faydaları arasında karaciğere olan etkileri ilk sırada yer alıyor. Prof. Dr. Canan Karatay da bu baharatın sırlarını övgü dolu sözlerle anlatıyor. İşte detaylar.

Abone Ol

PADİŞAHLAR SEFERDE TÜKETTİ

Osmanlı padişahları, her yemeğin yanında ve sefere çıktıklarında yanlarında ‘SUMAK’ taşırdı. Sumak, vücudu doğal bir ilaç gibi temizlediğinden yüzyıllarca şifalı olduğuna inanılarak tüketildi. Osmanlı Padişahları tarafından ‘Padişah Baharatı’ olarak kabul edilen sumak son derece önemli bir baharat.

YILLARCA ŞİFA İÇİN KULLANILDI

Sumak, güçlü bir toksin temizleyicisi olmasıyla öne çıkıyor. Bu nedenle yıllarca şifalı bir baharat olarak kullanılan sumak, günümüzde de yemeklere ekşi bir tat katması için kullanılıyor. Ek olarak sumak, karaciğer fonksiyonlarına büyük fayda sağlar.

KARACİĞERİ TEMİZLİYOR

Sumak tohumunun bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkilerini anlatan Prof. Dr. Canan Karatay sumak çayının hazırlanışını da paylaştı. Prof. Dr. Karatay’a göre, düzenli olarak sumak çayı tüketmek, karaciğerde biriken tüm toksinleri temizlemeye yardımcı oluyor. Ancak sumak, çok güçlü bir toksin temizleyici olduğundan, hamilelerin tüketmemesi öneriliyor. Ayrıca haftada en fazla 3 ila 4 kez tüketilmeli.