Genel

Bursa Depreme Hazır Mı?

Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz, Bursa’daki yapıların çoğunun 40 yaşının üzerinde olduğunu belirterek, depreme hazırlığın yıl boyunca sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. 17 Ağustos 1999 depreminin 25. yılında yapılan açıklamada, Bursa’daki büyük can kaybı riskine karşı acil hazırlık ve stratejik toplanma alanları oluşturulması gerektiği ifade edildi.

Abone Ol

Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz, Bursa’daki yapıların çoğunun 40 yaşın üzerinde olduğunu belirterek, depremin riskine dikkat çekti. 17 Ağustos 1999 depreminin 25. yılında Hoca Hasan Mahallesi Afet Toplanma Alanı’nda basın açıklaması yapan Yılmaz, “En iyi senaryoda bile binlerce can kaybı olabilir. Bu nedenle, depreme hazırlık ertelenemez bir zorunluluktur” dedi.

Son 25 yılda depremle ilgili eksikliklerin sürekli gündeme gelmesine rağmen yeterli hazırlığın yapılmadığını ifade eden Yılmaz, “Türkiye’de afet yönetimi yetersiz. Deprem gerçekliğini unutmadan 365 gün boyunca hazırlık yapmalıyız. 17 Ağustos’tan bu yana 25 yıl geçti, ancak hazırlıklarımız hâlâ yetersiz” şeklinde konuştu.

Toplanma alanlarının önemine de dikkat çeken Yılmaz, “Toplanma alanları, afet sonrası güvenli bir yer olmalı ve insanların ihtiyaç duyduğu altyapıya sahip olmalıdır. Afet sonrası ilk 12-24 saat çok kritik. Bu nedenle, toplanma alanlarının stratejik olarak planlanması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir” dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ise, “Osmangazi ve Bursa’da acilen yenilenmesi gereken bir yapı stoku var. Kentsel dönüşüm ve deprem, önceliklerimiz arasında” diye ekledi.