Eski Mısır'da aloe vera, faydalı özelliklerinden dolayı ölümsüzlük bitkisi olarak adlandırılmıştır. Aloe Vera saçtan tırnağa kadar vücudumuza pek çok yararı bulunan bir bitkidir. Aloe Vera bitkisini evde kendiniz yetiştirebilirsiniz. Aloe veranın faydaları nelerdir? Sorusu büyük bir merak içerisinde araştırılmaya başlandı. Bu sorunun cevabına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden ulaşabilirsiniz…
Aloe vera bitkisi çok eski zamanlardan günümüze kadar varlığını korumuştur. Kozmetikte hatta tıpta bulunan Aloe Vera bitkisi daha çok ülkemizin güney bölgelerinde, sıcak yerlerde yetişir. Yapraklarında berrak jelatinimsi bir sıvı bulunan Aloe Vera bitkisi birçok yerde kullanılmaktadır.
Aloe vera bitkisi ne işe yarar, kullanım alanı nelerdir, suyunu çıkarma yöntemi nelerdir? Soruları da merak konusu olmuş durumda. İşte detaylar...
ALOE VERA NASIL KULLANILIR?
Aloe Vera bitkisi iki şekilde kullanılır. Bunlardan biri ağızdan, diğeri ise cilde uygulanır. Ağızdan alındığında vücudun sindirimine, salgılarına ve sinir sistemine fayda sağlar, cilde uygulandığında cildi iyileştirir.
Aloe Vera bitkisinin tabanından bir yaprak alın ve bitkiyi kökten uca kadar küçük parçalar halinde koparın. İçerdiği jeli ağızdan veya cildinize sürerek kullanabilirsiniz.
Aloe Vera jeli çıkarmaya başlamadan önce bitkinizin olgun olduğundan emin olmalısınız. Olgun ve sağlıklı bir Aloe Vera bitkisi, büyük yeşil yapraklarından tanınabilir. Yaklaşık 20 santimetre uzunluğunda olmalıdır. Aloe Vera merkezden dışa doğru büyür; yani dıştakiler kullanılabilecek en eski, en büyük ve en zengin yapraklardır.
ALOE VERA'NIN KULLANIM ALANLARI
• Aloe Vera sindirim sistemini güçlendirir.
• Mide tahrişini azaltır.
• Cilt sıkıştırılmış şifa elementini kullanan bitki, yıpranmış hücreleri onarmak ve nemlendirmek için kullanılabilir.
• Aloe Vera Yağı veya Aloe Vera Sabunu, özellikle kuru ciltlerde sık görülen soyulma ve kızarıklık sorunlarının tedavisine yardımcı olur.
• Aloe Vera bileşenleri, güneş ışınlarının zararlı etkilerinden kaynaklanan yanıklar, cilt enfeksiyonları ve yanıkların tedavisinde kullanılır.