Tescilli Adana kıyma kebabına limon sıkılıp sıkılmaması tartışması sosyal medyada büyüyerek devam etti. Bu tartışmaya uzun yıllar kebapçılık yapan Yaşar Aydın son noktayı koydu: “Her işin bir ustası vardır, saygı göstermeli ve herkes kendi bildiği alandan konuşmalı. Kebaba limon istersen sıkarsın, istemezsen sıkmazsın,” dedi.

Aydın, “Kebaba limon sıkmak doğru değil. Limon salataya sıkılır; ete baharat dahi konulmamalı. Eğer eti terbiye edersen, o terbiyenin baharatlarını alırsın. Sadece tuz atarsan, etin tadını alırsın,” diye ekledi.“Ete limon veya turunç sıkarsan, o tat baskın gelir. Et sıcak yenir; limon sıkarsan et soğur. Herkesin damak tadı farklıdır. Limon sıkanlara da, sıkmayanlara da saygı duyuyorum,” sözlerine yer verdi.

Savaşın Çeyrek Yüzyıl Sonra Bıraktığı İzler Ortaya Çıkıyor! Savaşın Çeyrek Yüzyıl Sonra Bıraktığı İzler Ortaya Çıkıyor!

Tekirdağ’dan Adana kıyma kebabı yemeye gelen Sibel Baydur, “Ben kebaba limon sıkmam. Çünkü etin tadını alamazsınız, sadece limon tadı gelir,” dedi. Kebap yemeye gelen Mehmet Kazım Tambağ ise, “Limon salataya sıkılır, kebaba sıkılmaz. Kebabın tadını alabilmek için limon sıkılmamalı. Ekmeğin arasına salata koysanız bile tadını bozarsınız,” şeklinde konuştu.