Temel gıda maddeleri zam dalgasında başı çekecek
Türkiye Ziraatçiler Derneği Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş Cumhuriyet Gazetesi'ne verdiği röportajlarda çarpıcı konulara değindi. Ekim ayında tavuk eti fiyatının yüzde 64, ayçiçeği yağının yüzde 60.8, margarinin yüzde 53.8, mercimeğin yüzde 41.8, süt ve yoğurdun yüzde 35, nohudun yüzde 34.4, ekmeğin yüzde 26.4 zamlandığını vurgulayarak bu veriler önümüzdeki dönemde de gıda ve tarım ürünlerinin bu oranda zamlanacağını göstermekte” ifadesini kullandı.
ET, SÜT, EKMEK, MAKARNA, BİTKİSEL YAĞ ZAMDA BAŞI ÇEKECEK
Demirtaş röportajda yıl içinde özellikle hububat, bakliyat ve yağlık bitkiler alanında kuraklığa bağlı rekolte düşüşlerinin olduğunu söyledi. Özellikle hayvancılık ve süt üretiminde yaşanan sorunlar göz önüne alındığında et, süt, ekmek, makarna, bitkisel yağ gibi temel gıda maddelerinin zam dalgasında başı çekecekleri uyarısında bulundu